Den nyktra sanningen om alkoholpolitiken

 

  • Argumenten för den rådande alkoholpolitiken tryter
  • Alkoholfrågans aktualitet dalar inte direkt i kristider…
  • Affärerna går lysande, men människorna lider av dess konsekvenser

 

 

Europa är i behov av en ihärdig och en envis lobbyverksamhet, som på allvar lyfter upp frågan om de verkliga skadorna och de destruktiva effekterna, som ständigt följer med i alkoholens kölvatten. Frågan kräver att få en tydlig plats i mediernas strålkastarljus och dessutom torde vi tvinga fram en konstruktiv diskussion, mellan allmänheten och de aktuella politikerna. Speciellt nu när Sverige ska hålla i ordförandeskapet i Europaparlamentet, inom en snar framtid.

 

Det är många som tjänar grova pengar på en hög alkoholkonsumtion och det är ännu fler som förlorar på det. Det är viktigt att poängtera att det inte handlar om en gnällpolitik, utan en politik som kommer att rädda liv.

 

Forskningen visar ju tydligt att alkoholen, än en gång, ÄR följeslagaren nr 1 vid våldsbrott. Det är anmärkningsvärt att en ständigt närvarande och grov medhjälpare till brott, får gå “fri” vid samtliga brottsfall den är inblandad i. Alkoholens immunitet har ett mycket högt pris, som samhället och enskilda individer får betala för varje dag, året runt, årtionde efter årtionde, sekel efter sekel.

 

Anitra Steen (Systembolagets VD) ursäktade alkoholens särställning i samhället nyligen genom att säga att den är en del av vårt kulturarv. Människan har också använt sig av våld som maktmedel i århundraden. Vi får inte glömma, att inte för allt så länge sedan, ingick t ex agandet av barn, som en del av vårt kulturarv, men idag vet vi gudskelov bättre!

 

 

Anna Linda Andersson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0